Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Η Αστυνομία συνέλαβε δραπέτη που το είχε «σκασει» από τις φυλακές Κασσάνδρας

astunomia

Αστυνομικοί της ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντόπισαν και συνέλαβαν χθες βράδυ 29χρονο, ο οποίος νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών για ληστεία.
Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν τον 29χρονο, ο οποίος κινούταν πεζός στην περιοχή του Κορδελιού, όταν εκείνος τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και τον ακινητοποίησαν ενώ εκείνος αντιστάθηκε χτυπώντας τους και συγχρόνως καλούσε σε βοήθεια. Τότε εμφανίστηκε ομάδα περίπου 15 ατόμων, τα οποία επιτέθηκαν σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, επιχειρώντας την ελευθέρωση του δράστη.
Ο 29χρονος επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο, που οδηγούσε ένα εκ των ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση και το οποίο εντοπίσθηκε στη συνέχεια σε έρευνες που έγιναν στην ίδια περιοχή.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου (24 ετών) συνελήφθη καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, μετέφερε τον 29χρονο στο σπίτι του στην περιοχή του Κορδελιού, όπου εντοπίσθηκε.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 24χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:187,1 γραμμάρια κάνναβης, μία λαθραία συσκευασία καπνού, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένας ανιχνευτής μετάλλων και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
Σε βάρος των συλληφθέντων και των εμπλεκομένων στο περιστατικό, σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αντίστασης, απείθειας, απόδρασης κρατουμένου, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ελευθέρωσης κρατουμένου, υπόθαλψης εγκληματία και παραβάσεων των Νόμων περί ναρκωτικών και περί Τελωνειακού Κώδικα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

ΠΗΓΗ:makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου